GOSPEL IN DE KEUKEN In de kleinste keuken van Leuven werkt Kwinten De Paepe met passie aan zijn droom: zijn klanten een culinaire topervaring bieden. Hij gebruikt daarvoor “streekgebonden groenten van bij ons”. T ypisch Belgisch, dat is de keuken van zijn restaurant ‘Trente’ in Leuven. Een klassieke basis met vernieuwende elementen. “Ik vertrek van producten van eigen bodem, van streekproducten zoals asperges, en geef die dan een persoonlijke behandeling. Je mag stellen dat ik klassieke gerechten een nieuw cachet geef.” Je werkt graag met asperges? “Uiteraard! De Mechelse zijn de beste die er te vinden zijn. Je hoort soms wel eens dat de Limburgse variant beter is, maar ik blijf trouw aan de Mechelse asperges. Ik gebruik erg graag asperges, bijvoorbeeld voor de klassieke asperges à la Flamande. Niet dat ik me houd aan één bepaalde receptuur, want ik geef er altijd mijn eigen interpretatie aan.” Uit welke windstreek komen de beste streekproducten volgens jou? “Ik vind dat we hier in België toch topkwaliteit verbouwen en kweken. We hoeven het niet per se ver te gaan zoeken. De laatste jaren komt er vanuit Scandinavië veel overgewaaid, maar zij hebben zich dan weer laten beïnvloeden door de Japanse keuken. We hoeven het zo ver niet te zoeken.” De laatste tijd is koken met bieren aan een opmars bezig. Gebruik jij het vaak in jouw keuken? “Ja, Oude Geuze 3 Fonteinen bijvoorbeeld. Wij werken al sinds dag één met bieren. Veel mensen beschouwen bier als een banaal product, misschien omdat het zo vertrouwd is. Je Wie is Kwinten De Paepe? Kwinten De Paepe (34) studeerde Voedingsen Dieetleer aan het Rega in Leuven. Na zijn studies rolde hij het restaurant-wezen binnen en liep hij stage in het Royal Windsor Hotel. Ervaring in de keuken deed hij op in onder andere ‘Couvert Couvert’ (Leuven) en ‘De Oesterbar’ (Leuven). Zijn eerste culinaire orgasme beleefde hij bij Jacques Decoret, de chef van ‘Maison Decoret’ in Vichy (Frankrijk). JONG KEUKENGEWELD KWINTEN DE PAEPE 34 Pagina 33
Pagina 35Interactieve e-relatiemagazine, deze flyer of cursus is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het naar een online publicatie omzetten van digitale boeken.
Mediazine December 2012 Lees publicatie 5Home