SAMSUNG STEAM TWIN-OVEN Stomen, koken S Een stukje vis bereiden en ondertussen een cake bakken met hetzelfde apparaat, en zonder dat de geuren elkaar beïnvloeden? De Samsung Steam Twin-oven is er voor iedereen die slim en gezond wil koken en bakken. oms heb je heel weinig tijd of heel veel bezoek over de vloer - of een combinatie van beide. Je zou dan bijvoorbeeld graag een hele kip en een ovenschaal met cakejes tegelijk bereiden, of een lasagneschotel en een pizza. Dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. In de eerste plaats heb je maar één oven. Als je al verschillende gerechten tegelijk klaar zou kunnen maken, moet je er nog rekening mee houden dat ieder gerecht op een eigen temperatuur moet worden verwarmd en een eigen bereidingstijd heeft. De Samsung Steam Twin is een grote oven met twee aparte delen waarin ieder gerecht apart wordt bereid en waarbij de geuren zich niet vermengen. Bakken, roosteren, grillen en stomen, deze oven van Samsung, met een totale inhoud van 65 liter, is klaar voor al je culinaire uitspattingen. Flexibel koken Het mooie is dat je de Steam Twin op alle mogelijke manieren kunt gebruiken. In de eerste plaats kun je de hele inhoud van de oven benutten, bijvoorbeeld voor een groot stuk vlees. Gewoon verwarmen of stomen, het kan allebei. Twee gerechten tegelijk bereiden? Dat kan natuurlijk ook. Het is een kwestie van de verdeelplaat plaatsen en ieder gerecht zijn plaats in de oven geven. Heb je niet zo veel ruimte nodig, dan gebruik je alleen het bovenste of onderste gedeelte. Beide delen kun je gebruiken voor de standaardbereiding van je eten. Het onderste gedeelte is daarnaast als stoomoven te gebruiken. Zo is het ook mogelijk om in het bovenste deel een gerecht op de klassieke manier te bereiden en het onderste deel te gebruiken om alleen te stomen of te koken met de toevoeging van stoom. Natuurlijk beschikken beide delen van de oven over de functies die iedere goede oven kent. Grillen of een gerecht bovenaan verwarmen, het kan allemaal. Kortom, zo flexibel als met de Steam Twin heb je nog nooit gekookt. Lekker stomen De voordelen van een stoomoven zijn bij veel topchefs al jaren bekend. Tegenwoordig is de stoomoven ook steeds vaker in de keuken van thuiskoks te vinden. Koken met stoom heeft zo zijn voordelen. De stoomoven zorgt dat veel vitamines behouden blijven. Dat geldt ook voor de smaak van het voedsel, of het nu om groenten of gerechten met vlees of vis 48 gaat. Ieder gerecht dat met stoom is bereid, blijft altijd vers en lekker knapperig. Omdat het eten niet met vetstof wordt bereid, is het extra gezond. Tot slot kan eten in een stoomoven niet aanbranden of droog koken. Gerechten zoals gepocheerde vis komen helemaal intact uit de oven. De Samsung Steam Twin beschikt over een royale glazen schaal met een inhoud van twaalf liter die je kunt gebruiken om op het onderste gedeelte te stomen, maar ook gewoon om te bakken. De hittebestendige schaal is makkelijk in de vaatwasser te reinigen. Gestroomlijnd Zo'n grote oven valt natuurlijk op in de keuken. De Samsung Steam Twin kunnen we gerust een pronkstuk noemen. Het fraaie, gestroomlijnde design geeft je keuken een exclusieve uitstraling. De - uiteraard - dubbele LEDdisplay is erg breed en zorgt ervoor dat alle informatie die je nodig hebt goed zichtbaar is. Het bedieningspaneel ziet er niet alleen mooi uit, maar werkt ook precies zoals het hoort te werken. Alle functies zitten binnen handbereik; van de oven als geheel of van de twee afzonderlijke delen. De menu's op de display zijn erg duidelijk. Ook wat het onderhoud betreft, hoef je je geen zorgen te maken. Deze oven is zelfreinigend, ook weer mede mogelijk gemaakt dankzij de innovatieve stoomtechniek. De Steam Twin is niet alleen handig om twee verschillende gerechten te bereiden, het is ook een energiezuinige oven. Wanneer je een kleiner gerecht wilt opwarmen, hoef je immers niet de hele oven te gebruiken. Bovendien bespaar je 25 procent meer energie en tijd bij gebruik van het bovenste deel van de oven. ◾ Pagina 47

Pagina 49

Scoor meer met een webwinkel in uw uitgaven. Velen gingen u voor en publiceerden publicaties online.

Mediazine December 2012 Lees publicatie 5Home


You need flash player to view this online publication